BLOG
Εγκύκλιος Με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των υπευθύνων σε θέματα παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου ύδατος για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, σαςεπισημαίνουμε τα εξής: Για την επίτευξη του στόχου της διασφάλισης παροχής καθαρού και υγιεινού νερού σε όλους τους πολίτες της χώρας, πρωταρχικής σημασίας είναι ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός των απαραίτητων έργων ύδρευσης, καθώς και […]
ΣΧΕΤ: α) Η Γ1/443/73 Υγειονομική Διάταξη Ενόψει της επερχόμενης θερινής και τουριστικής περιόδου και με σκοπό τόσο την προστασία και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και την ασφάλεια των λουομένων, επισημαίνεται η ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων στις εγκαταστάσεις κολυμβητικών δεξαμενών για την παρακολούθηση της αποδοτικής και ασφαλούς λειτουργίας τους. Ειδικότερα υπενθυμίζεται ότι οι κολυμβητικές […]
Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων, τα οποία πωλούνται με την ένδειξη ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ενώ από την εξέτασή τους προέκυψε ότι είναι ΗΛΙΕΛΑΙΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΕΧΡΩΣΜΕΝΑ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα : […]
Με την απόφαση αριθ. οικ. 170225-20.1.2014 «Εξειδίκευση των περιεχομένων των φακέλων περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων της Κατηγορίας Α΄ της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αρ. 1958/2012 (Β΄ 21) όπως ισχύει, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4014/2011 (Α΄ 209), καθώς και κάθε άλλης σχετικής λεπτομέρειας» (ΦΕΚ 135/Β/27.1.2014) εξειδικεύονται, σύμφωνα […]
Με την νέα υγειονομική διάταξη εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή όσον αφορά στους κανονισμούς ΕΚ852/2004 (που καθιστά υποχρεωτική την εφαρμογή του συστήματος HACCP στις επιχειρήσεις τροφίμων) και 178/2002. Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών πλέον υποχρεούνται να τηρούν τα κατάλληλα αρχεία τεκμηρίωσης διαδικασιών σύμφωνα με το άρθρο 5 του καν. 852/2004 (HACCP) ανάλογα […]
Την προσοχή των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων εφιστά ο ΕΦΕΤ για τα προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού. Όπως αναγράφεται και στο σχετικό δελτίο τύπου οι ενδιαφερόμενοι να έρχονται σε επικοινωνία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΦΕΤ (210-6971611 – 210-6971523) για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία επί των προγραμμάτων εκπαίδευσης. Ανακοίνωση ΕΦΕΤ