ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΝΕΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της νομοθεσίας (Nέα Υγιειονομική Διάταξη- ΥΑ 96967/8-10-2012, ΦΕΚ 2718) για τις επιχειρήσεις τροφίμων, απαιτείται η εγκατάσταση συστημάτων αυτοελέγχου και διαχείρισης της ασφάλειας τους (HACCP) ώστε να προλαμβάνονται οι τροφογενείς κίνδυνοι και οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.
Βασική απαίτηση που απορρέει από τα εν λόγω συστήματα είναι η διακρίβωση του μετρητικού εξοπλισμού (θερμόμετρα, καταγραφικά κ.ά.) των επιχειρήσεων.
Το επιστημονικό προσωπικό του γραφείου μας έχει πολυετή εμπειρία και εκπαίδευση σε θέματα μετρολογίας, διακρίβωσης και συστημάτων ποιότητας. Έχει διενεργήσει μεγάλο αριθμό διακριβώσεων για διάφορα είδη οργάνων σε πάρα πολλές βιομηχανίες τροφίμων και φαρμακευτικές εταιρίες.
Είμαστε στη ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι πλέον διαθέτουμε πρότυπο θερμόμετρο με υψηλή ακρίβεια για μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος. Οι μετρήσεις μας είναι ιχνηλάσιμες σε διεθνή ή εθνικά πρότυπα που υλοποιούν τις φυσικές μονάδες μέτρησης του Διεθνούς Συστήματος Μονάδων. Η ιχνηλασιμότητα εξασφαλίζεται με τη διακρίβωση του πρότυπου εξοπλισμού μας σε εθνικά ινστιτούτα μετρολογίας και διαπιστευμένα εργαστήρια διακρίβωσης με ISO 17025.
Στα πλαίσια λοιπόν των ολοκληρωμένων λύσεων και ανταγωνιστικών οικονομικών πακέτων που προσφέρει το γραφείο μας, πέρα από την ανάπτυξη και εφαρμογή των μελετών HACCP, αναλαμβάνουμε την διακρίβωση και τον έλεγχο καλής λειτουργίας αισθητηρίων θερμοκρασίας /καταγραφικών/alarm ψυκτικών θαλάμων, καταψυκτών και φορτηγών ψύξης για αποθήκες και αντιπροσωπείες τροφίμων.
Τα πιστοποιητικά διακρίβωσης εκδίδονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 17025.
Σας εύχομαι καλές δουλειές.
ΝΕΛΛΗ ΒΑΓΙΑ
Χημικός μηχανικός
ΓΕΝΙΚΗ διευθύντρια του ΕΛΟΤ , μελος του ΕΣΥΔ και αντιπρόεδρος του ΕΙΜ
Ευχαριστούμε πολύ!
Καλή συνέχεια και σε εσάς.
Τσιουμπρής Γιάννης
Χημικός Μηχανικός
Τύρβη Μελετητική Συμβουλευτική