Menu

ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλες οι επιχειρήσεις εφόσον απασχολούν έστω και έναν εργαζόμενο πρέπει να έχουν Τεχνικό Ασφαλείας (Π.Δ. 17/96, άρθρο 4, παράγραφοι 1&2).

Όλες οι επιχειρήσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες (Α,Β,Γ) ανάλογα με την επικινδυνότητα (υψηλή, μέση, χαμηλή) σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 294/88. Ο βαθμός επικινδυνότητας μιας επιχείρησης και ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτήν καθορίζουν τις ώρες που πρέπει ο Τεχνικός Ασφαλείας να αφιερώσει στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Αναλυτικά οι υποχρεώσεις και οι αρμοδιότητες του Τεχνικού Ασφαλείας περιγράφονται στα άρθρα 6&7 του Π.Δ. 17/96.

Το πρότυπο OHSAS 18000 για την υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε επιχείρηση επιθυμεί:

  • Να αποβάλει ή να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για τους εργαζομένους της.
  • Να δηλώσει προσαρμογή στο πρότυπο OHSAS 18000.
  • Την πιστοποίηση ή εγγραφή του συστήματος διαχείρισης OHSAS 18000 της επιχείρησης από εξωτερικό φορέα πιστοποίησης.